Monday, August 4, 2008

En vecka i stugan

Under de 10 dagar vi var i stugan hann vi uppleva alla olika väder utom snöfall. Första dagen blåste det något enormt, dagarna efter var det skurar/ösregn och åska, därefter kom det fina vädret med sol och 30+ på termometern. (Tyvärr är det något knas med bloggen så det blir inga bilder)

Vi tog oss iväg mellan några skurar på måndagen, åkte båt in till Söderbärke och la till vid gästryggan vid hembyggdsgården. Då började nästa skur så vi köpte fika och sökte skydd i en loftbod. Fikat var väldigt gott och billigt, rekomenderas! (2 kaffe, 1 dricka, 1 stor bit morotskaka, en jättegod blåbärspaj och en stor hembakad chokladboll. = 65 kr) Sedan handlade vi på ICA och tog båten hem.
På tisdag åkte vi på guidad tur vid Flogbergets gruvor, (det var en barnvisning så det ingick saft och drakbulle.) På kvällen hade Johan , Carina och Victor kommit till deras stuga, Anton och Victor hade väldigt kul ihop, roligt.
På onsdag kom det sköna vädret, åkte en sväng till loppisar och badade sedan. Det tog ett tag innan Anton insåg hur kul det är att bada, men när han väl hade kommit på det så gick det nästan inte att få upp honom. Han springer ut på bryggan och gör olika hopp ner i vattnet, eftersom det är lite småsteningt har han ett par foppa-tofflor som mormor köpt, men de är 2 nr stora så ibland står det kvar en på bryggan.
Jonas och Anton lyckades fånga en stor kräfta med hov, vi hade den i en hink och kikade på den, sedan släppte vi den.
Vi skulle göra ngt roligt med Anton och Victor så de fick sitta i en lite gummibåt och Jonas drog den efter motorbåten, de hade flytvästar. Allt gick bra ända tills båda killarna hänger sig över kanten åt samma håll, plups så välte båten. Jag höll på att få hjärtsnörp innan jag såg dem guppa som två orange flöten. Sedan kom de på att det var roligt så de hoppade i många gånger.
På fredag kväll kom mormor så vi hann umgås lite, var nere på bryggan när det var mörkt och lyste med ficklampor och letade kräftor och matade dem med potatis. Vi återkommer om någon vecka och fångar dem och kokar dem.

Vi han göra nyttiga saker också rensa, hängrännorna på huset, fylla i med grus i vägen och måla ena gaveln på loftboden med falurödfärg. Okey, det var inte vi, det var Jonas. Men jag läste ut tredje Stieg Larsson.

Jag återkommer med bilder på äventyret.

//Sara

2 comments:

Unknown said...

Låter smått fantastiskt. Skönt och avslappnat i Stugan ;)

admin said...

Ja, det var en riktig toppenvecka. När stugan är som bäst, fast man blir lite bortskämd, dels att " -Puh vad varmt, jag går ner och badar" och dels att när man går ensam i skogen så åker kläderna av (inte alla) och så kan man inte gå i ett radhusområde.
Du och Ida får prova attv ara själva en vecka.

/Sara