Thursday, March 14, 2013

Malmö oktober 2012

Varje höst har DVSS årsmöte, det är föreningen för hudsjuksköterskor i Sverige. År 2012 var det Malmös tur och jag var väldigt glad att jag fick åka. Tågresan ner var kanske inte närmaste vägen, via Katrineholm och Norrköping, men den gick minst lika fort som Göteborgsvägen, vi slapp ialla fall att köra =).
Vi var fyra sköterskor från hudmottagningen i Karlstad som for iväg och med oss hade vi lite gotta att äta och dricka på tåget.



Anita mumsar på tåget


När vi kom till Malmö mötters vi av denna förtjusande vy.
Malmös högskola


Vi hade lyckats få bo på ett ganska dyrt hotell mot att vi delade rum, vilket är helt OK eftersom vi har så roligt ihop på våra resor. Och vi tänkte; dyrt hotell = bra frukost, och det är inte att förakta. Vi bodde på Rica Hotell Malmö, https://www.rica.se/vara-hotell/malmo/rica-hotel-malmo/?gclid=CNPl77f9-7UCFc93cAodrCMAAA
Vi åkte ner på torsdag eftermiddag och på kvällen var det ett get together party med mingel och och plock. På fredagen var det föreläsningar och på kvällen en middag på Hipp med underhållning. På lördag ytterligare förläsningar och avslutningsvis årsmötet.
Hotellet ligger vid stortorget och alla föreläsningar var förlagda på Malmös högskola så vi fick se en del av de otroligt fina byggnader som finns i Malmö. Tvärr vet jag inget om dem.




Till höger tror jag att det är gamla posthuset man ser.



Stackars fina huset håller på att ramla ihop




Jag och maria väntar på maten.

Det som ändå var roligast med hela Malmöresan var ju att jag fick träffa min kusin Fredrik och hans underbara familj. Lilla söta Ava som är jämngammal med Elvira och fina Jenny som är från Kil.



Fina och trevliga Jenny


Fredrik och söta Ava

Malmö gjorde ett mycket gott intryck på mig och jag hoppas att vi kommer dit på semester snart.

//Sara

1 comment:

Anonymous said...

Det var mycket trevligt att ses!

Skall bli skoj och se om farbror Åke vet vilka byggnader det är... :)

Det fallfärdiga huset, gamla Hamnmästarbostället, är flyttat och håller på att renoveras för fullt. Det skall bli ölträdgård i Malmö Brygghus regi. Så det får vi ta nästa gång! :)

Sa'r så!
Fam Hansen i Furulund